Gunnesbo är en liten förort i nordvästra Lund, ca 7,5 km till havet. I stadsdelen finns dels bostadsområden, dels ett industriområde, Gunnesbo företagsområde. Här finns också Lunds andra järnvägsstation, Gunnesbo station som betjänas av Pågatågen. Stora delar av bostadsområdet byggdes under slutet av 1980-talet under miljonprogrammet. Gunnesbo hade 2007 3 803 invånare.

I mitten av Gunnesbo ligger en gammal vikingakulle, Räfvs hög, varifrån man kan se ända till Turning Torso i sydväst. Sydöst om kullen och inbäddat bland vånigshöga tegelhus ligger en mindre livsmedelsaffär Gunnesbosupermarket och en pizzeria.

Centralt i området finns också Gunnesboskolan. I norra delen finns en 4H-gård och mellan den och järnvägen ligger Nöbbelövsmosse som har ett rikt fågelliv och är naturreservat. Vid Anderskälla kan man kan hämta vatten. Även nära till 4H finns en aguilitybana och fotbollsplan. På våren brukar här vara loppis.

Lundagård brukar anordna valborgsfirande vid bostället. Många fruktträd är planterade så alla kan plocka, vi har bl.a., päronallé ner mot mossen.

Länkar

Här har vi samlat några länkar som kan komma till nytta.

Lund, Gunnesbo - Sysav
Här hittar du öppettider och adress till Gunnesbo återvinningscentral i Lund.

Gunnesbo 4H
En meningsfull fritid för hela familjen.

Nova Lund
Nova Lund är ett köpcentrum beläget i den västra delen av Lund med ett 70-tal butiker och restauranger, varav flertalet butiker är modebutiker.

Allt om bostadsrätt
BoFakta Media & Förlag och deras tidskrifter som finns i tre versioner: nyhetstidningen Allt om Bostadsrätt, grundad 1994, och Styrelsehandboken,som båda är avsedda för föreningens styrelse, samt Bostadsrättshandboken för dig som ska köpa eller redan bor i bostadsrätt.

Anticimex
Anticimex är inriktad på att skapa sunda och hälsosamma miljöer åt både företag och privatpersoner. Det betyder att Anticimex säkrar industriers matproduktion, skyddar restauranger mot bakterier, hjälper alla företag att få ett bättre brandskydd och arbetsmiljö, förebygger fuktskador i alla slags bostäder och hjälper fastighetsägare att spara energi.

Byggkeramik Rådet
BKR är den självklara auktoriteten när det gäller användandet av keramiska material, såväl i våtrum som i torra utrymmen. Byggkeramikrådets Branschregler för våtrum, BBV, är för keramiska konstruktioner i våtrum av hela ”Byggsverige” ansedda som riktlinjer för fackmässighet inom området.

ComHem
Com Hem erbjuder kompletta tjänster för bredband, tv och telefoni. Digital-tv, HDTV och TiVo. Bredband upp till 1000 Mbit/s, samt telefonitjänster.

Konsumentverket - KO
Konsumentverket arbetar med tillsyn, kontroller, information, kunskapsbyggande, omvärldsbevakning och internationella frågor för att konsumenter ska kunna göra medvetna val och inte råka illa ut när de köper varor eller tjänster.

Länsförsäkringar
Länsförsäkringar finns nära dig och erbjuder bank- och försäkringstjänster för privatpersoner, företag och lantbrukare.

Sveriges BostadsrättsCentrum, SBC
SBC erbjuder värdeskapande förvaltningstjänster för bostadsrättsföreningar i hela Sverige. SBCs tjänster – för föreningens ekonomi, juridiska frågeställningar samt fastighetens skötsel, underhåll och utveckling – bidrar till ett ökat värde på fastigheten, en mer effektiv förvaltning och ett bättre boende för föreningens medlemmar.

Gunnesboskolan
Gunnesboskolan består av två delar, Gunnesboskolan F–5 med fritidshem och Gunnesboskolan 6–9. På skolorna går sammanlagt cirka 520 elever.

Lunds Bois
Lunds äldsta fotbollsklubb, med den breda ungdomsverksamheten! Här tränar och spelar flickor, pojkar, herr- och damseniorer.